dinsdag 31 augustus 2010

Makkelijker en aantrekkelijker arrangementen maken!

In het najaar van 2010 wordt de ContentArrangeerTool vervangen door Wikiwijs Arrangeren. Wat betekent dat voor u?

Met de ContentArrangeerTool kunt u eenvoudig groene content zoeken in de Educatieve Contentcatalogus (ECC), Livelink, Edurep en de ContentCorner. Na het zoeken kunt u favorieten selecteren en arrangementen maken. In het najaar van 2010 wordt de arrangeertool vernieuwd. Arrangeren wordt dan nóg leuker!

De grootste verandering is dat de arrangeertool wordt vervangen door Wikiwijs Arrangeren. Maar er verandert meer. De educatieve content die het Ontwikkelcentrum via de ECC beschikbaar stelt, kan via verschillende kanalen gevonden worden: het Groene Zoekportaal (GZP) of een nieuwe versie van de ECC.

Met één klik
De nieuwe arrangeertool levert veel voordelen op. Zo kunt u straks met één klik uw zoekresultaat in het GZP of de nieuwe ECC favoriet maken of in een arrangement opnemen. Bovendien worden foto´s in arrangementen automatisch correct weergegeven en worden uw arrangementen professioneler opgemaakt.

U bepaalt zelf wanneer
Dit najaar krijgt u, als u inlogt in de ContentArrangeerTool, de mogelijkheid om over te stappen naar Wikiwijs Arrangeren. Alle arrangementen die u gemaakt heeft in de CAT worden automatisch meegenomen en blijven onder uw eigen naam toegankelijk.

2 opmerkingen:

mw. Waal zei

Hallo Hanneke,

Ik geef op mijn vestiging dinsdag 19 oktober een ECC-Werkmiddag. Kan ik dan met mijn collega's al Wikiwijs arrangeren? Anders stel ik de middag ff uit.

Grote groet,

Linda Waal

Bert zei

Hallo Linda

Medio oktober gaat de migratie beginnen van contentcorner naar wikiwijs. Je daarom ook in de contentcorner arrangeren. Voordeel; je kunt daar favorieten aanmaken uit het ECC. De arrangementen worden tijdens de migratie automatisch overgezet naar wikiwijs. Je kunt nu ook al beginnen in wikiwijs maar nog wel even zonder favorieten aanmaken uit het ECC. Inloggen naar Wikiwijs kunnen jullie prima als Clusius, want ik zie dat jullie de Entree van Kennisnet hebben gekoppeld!