donderdag 26 augustus 2010

iPad

Hallo,

De CONTENTcorner werkt prima op de iPad. Alleen de video's van het ECC niet. Wie kan mij hierbij helpen?

Thanks,Grote groet, Linda

7 opmerkingen:

Ingrid Busser zei

Hoi Linda,

Hoe gebruik je de ipad binnen het onderwijs? Wat is het verschil met arrangeren op pc of ipad?

Ingrid Busser

Dennis Wassink zei

Hallo Linda,

De video's uit de ECC hebben als bestandsformaat wmv. De iPad kan dit niet afspelen.

Zie ook op MacFreak forum: http://www.macfreak.nl/forums/topic/23/49/wmv-op-ipad/

Groet,
Dennis

mw. Waal zei

Hoi Ingrid,

Ik gebruik hem nog niet in het onderwijs, maar ik verwacht er in de toekomst wel veel van. Dit zal de pc/laptop/boeken wereld veranderen. Ik wil er kennis mee opdoen, voordat leerlingen er mee komen.
Ik had zelf geen laptop, omdat ik het toch eigenlijk nog een te zwaar ding vond. Hier zat ik echt op te wachten. Ach, ik vind het ook leuk.

Grote groet,

Linda

Bert zei

Dennis; zou het mogelijk zijn dat de video's uit het ECC ooit in Flash komen?

Mediatheek Nijmegen zei

Is het niet verstandiger om die filmpjes platformon afhankelijk te plaatsen? Ik geloof dat mpeg4 daar een voorbeeld van is. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende systemen voor pc/tablets en smartphones dat dat helemaal niet gek zou zijn.

Ingrid Busser

Bert zei

Zou ook kunnen Ingrid.
Maar ik heb de optie Flash voorgesteld omdat de Adobe Flash Player op 98% van alle computers is geïnstalleerd. Wie van de jongeren kijkt er nu niet naar Youtube? Alle filmpjes die je daar upload worden omgezet naar Flash.Dus dit is de wereldstandaard geworden.

Marco Jongejan zei

Beste Linda en andere lezers,

Toen het Ontwikkelcentrum een paar jaar geleden begonnen met de ECC hebben we lang getwijfeld tussen WMV en flash. Toen was WMV net iets populairder. Inmiddels zijn we bijna 1500 video's verder en is dat helaas niet even snel aan te passen. We zijn inmiddels wel gestart alle video's waar we de bronbestanden nog van hebben (gelukkig de meeste) op te staan in HD MPEG 4. Zoals Ingrid Busser al aangaf krijgen we dan een neutrale opslagvorm waar we in de toekomst alle kanten mee uit kunnen.

groet Marco