woensdag 14 april 2010

UVA-studente ontvangt 1e prijs in Battle of Concepts


In december organiseerde het Ontwikkelcentrum een Battle of Concepts. De centrale vraag was: Hoe worden wij de Google voor groene informatie? Er kwamen bijna 40 inzendingen binnen, allemaal met hele leuke ideeën en oplossingen om de ECC ´top of mind´ te maken bij leerlingen in het (v)mbo groen.

Myecc.nl winnende concept
Op 30 maart werd in Utrecht de eerste prijs uitgereikt aan Jessica Kallenberg, studente Business Studies aan de UVA. Zij bedacht het winnende concept ´Myecc.nl.´ Haar idee bestaat uit een persoonlijke startpagina waar het inlogscherm van de ECC en de zoekmachine Google standaard staan ingesteld. Daarnaast kan elke leerling de pagina naar eigen behoefte aanvullen met toepassingen zoals Hyves, e-mail en nieuws.

Bundeling van krachten
John Koster (hoogleraar marketing) roemde tijdens de prijsuitreiking Myecc.nl om deze bundeling van krachten. Het concept sluit hiermee goed aan bij de belevingswereld van de doelgroep: leerlingen tussen 12-20 jaar in het groenonderwijs. Bovendien is het idee volgens hem goed te realiseren en spreekt het aan door de visuele eenvoud.

ECC ontwikkelen en verbeteren
De jury voor deze Battle bestond uit Pieter Boetzkes (Silo), Marcel Kooijman (AOC Raad), John Koster (hoogleraar marketing Nijenrode en Erasmus Universiteit Rotterdam), Bert Plaat en Jan van Driel. Vanuit hun (groene) expertise beoordeelden zij de verschillende concepten die werden ingestuurd. De creatieve ideeën en oplossingen die dit opleverde zullen worden gebruikt om de ECC verder te ontwikkelen en te verbeteren. Een impressie van alle inzendingen vind je hier.

Binnenkort volgt er weer een nieuwe Battle van het Ontwikkelcentrum op www.battleofconcepts.nl!

Foto: Winnares Jessica Kallenberg krijgt bloemen uitgereikt van juryvoorzitter John Koster (links) en Wim Drost.

1 opmerking:

Bert zei

Jessica Kallenberg heeft een strak en helder idee uitgewerkt dat mij als jurylid zeer aansprak. Aardig dat ze ook gewonnen heeft. Als we de ECC op deze manier kunnen gaan inzetten zal het meer gaan leven bij de leerlingen. DOEN Ontwikkelcentrum!