donderdag 1 april 2010

Jan is blij!

Jan is blij!
Jan van Driel (klik op foto voor vergroting) Foto AOC Friesland

Vandaag werd op AOC Terra VMBO-Assen de 2e bijeenkomst gehouden van de ECC ambassadeurs. De opkomst viel een beetje tegen, een aantal ambassadeurs hadden verplichtingen elders. Neemt niet weg dat de vijftien aanwezigen met Jan van Driel en Chantal Vos er een mooie inspirerende dag van maakten.

Op het programma 'De nieuwste ontwikkelingen van het Ontwikkelcentrum', 'Implementatie in de praktijk' en 'de leerling centraal'.

Met name bij 'de leerling centraal' hadden we het gevoel dat we tot de essentie doordrongen waarom het ons allemaal te doen is: Eigentijds aansprekend leermateriaal voor de leerling ontwikkelen en ontsluiten. Maar welke didactische aanpak is het meest effectief en stimulerend als je met films of interactieve toetsen gaat werken?

Jan gaf als voorbeeld een toets die hij klassikaal behandelde. Hij verdeelde de aanwezigen in twee groepen die zo hoog mogelijk moesten scoren. Al snel onstonden er in de groepen op iedere vraag uitgebreide discussies. En zo werd er ongemerkt maar wel intensief geleerd. Een eye opener hoe je ook om kunt gaan met het digitale leermateriaal. Sluit goed aan waar wij als AOC Friesland ook mee bezig zijn. Zie
onze tips op het Forkenningblog.

Kortom een zinvolle dag en Maarten van der Putten sprak namens ons allen toen hij opmerkte met nieuwe inspiratie naar het verre zuiden af te reizen! De volgende bijeenkomst is in het nieuwe schooljaar en wordt in het midden van het land gehouden in een onverwachte ruimte. Het is de bedoeling dat iedere ambassadeur een tweetal leerlingen mee neemt om hen mee te laten brainstormen over zinvol ict lesmateriaal.

Dat wordt weer een mooie dag. Een vooruitzicht waar Jan van Driel nu al blij van wordt! Binnen kort meer informatie op dit blog.

En nog een verzoek van Jan:
BLOG MEE!!!
We zien elkaar maar twee keer per jaar en op deze plek kunnen we onze praktijk ervaringen goed laten zien! Daar kunnen we allemaal weer actief op reageren. Zo krijgt het ECC ambassadeursschap meerwaarde!

1 opmerking:

Jan van Driel zei

Ja, Jan is echt blij! Blij omdat de ambassadeurs een inspirerende dag hebben gehad waarmee we verder kunnen. We? Nee, de leerling. Ik krijg steeds meer de kriebels en ben dan ook voornemens een tool te ontwikkelen waarmee docenten op ideeen komen hoe educatieve content te gebruiken. Klassikaal, groepswerk, individueel. Het borrelt en zal zeker tot iets mooi leiden.

Dank aan alle ambassadeurs voor hun inspirerende bijdrage.

Jan