dinsdag 2 maart 2010

Studie leereenheid onderhoud bosplantsoen


Foto: Leerlingen vinden leereenheden snel via onze nieuwe ECC groen startpagina

Gisteren nam ik bovenstaande foto in ons Open Leercentrum in Leeuwarden. Leerlingen van Park, Tuin & Landschap aan de studie met de leereenheid 'Onderhoud bosplantsoen'. Dit is nu een populaire en gewaardeerde leereenheid op onze school geworden, bij leerlingen en docenten. En een van de vele pareltjes die via de ECC beschikbaar zijn.

Bij AOC Friesland stijgt het gebruik van de ECC behoorlijk (70% in 2009), maar we zijn nog niet tevreden. Daarom proberen we via startpagina's per opleiding de drempel nog lager te maken. We zijn ons ook aan het verdiepen in de startpagina groen (inloggen) van het COP Outoor Life. Een goede optie om op deze manier samen te werken.

Een feit is dat je als ICT coach de docenten enorm moet begeleiden om de ECC daadwerkelijk te gebruiken. Er is een geringe PC vaardigheid en ook een onbekendheid met de huidige ontwikkelingen van het digitale leermateriaal. Dit blijft een struikelblok. Veel oudere docenten hebben ook geen zin meer om zelf de veranderingen te implementeren. Al met al betekent dit veel meer begeleiding voor de ECC ambassadeur dan je een aantal jaren geleden voor mogelijk had gehouden. Maar................als je van uitdagingen houdt.........!

Hoe is jullie ervaring en wat kunnen we van elkaar leren? Reageer op de oproep van Jan van Driel voor de komende ambassadeursdag (1 april in Assen)!

2 opmerkingen:

ed van den heuvel zei

Prachtig resultaat. Jammergenoeg een herkening bij de implementatie van digitaal materiaal. Even een url neerzetten werkt echt niet!!

Bert zei

Ed; dat wordt de grootste uitdaging:

Hoe krijgen we het zo mooi gepresenteerd dat de collega's helemaal overtuigd worden.

Ik ben er nog niet helemaal uit. Samenwerken lijkt mij de beste optie. Een goed punt voor 1 april!