maandag 1 februari 2010

Startschermen Intranet van de scholen

Regelmatig hoor ik van gebruikers van de ECC het bezwaar dat deze zo moeilijk te vinden is. Via Groenkennisnet inloggen vraagt heel veel klikken en je moet maar weten waar je op moet klikken, is een veel gehoorde opmerking.

Veel scholen laten de ECC-gebruiker via het intranet van de school naar de ECC gaan. Gemakkelijker kan niet, zou je zo zeggen. Toch is het voor mij ook steeds weer een enorme zoektocht op de verschillende intranetten, voordat ik de ECC-knop gevonden heb.

De komende maanden bezoek ik de CvB's om het gebruik van de ECC te bespreken. Een van de onderwerpen die ik aan de orde wil brengen is de toegankelijkheid van de ECC. Ik wil dan ook aan jullie vragen mij een screendump van de startpagina van jullie intranet te mailen. Dus van de eerste pagina die de leerling en docent ziet als hij/zij de computer aanzet.

Je kunt de sreendump mailen naar j.driel@ontwikkelcentrum.nl.

Alvast dank voor jullie reacties en hoe dan ook, tot 1 april op de 2de ECC-ambassadeursdag.

Jan

3 opmerkingen:

Bert zei

Beste Jan.

Bij ons staat de link naar het ECC direct op alle afdelingswebsites én in de leeromgeving. Zie http://www.mbo-recreatie.nl/ Klik bij deze site in het bovenmenu op 'Inloggen' en je ziet meteen de link naar de ECC. Bij de leeromgeving staat het ECC meteen in het menu als'ECC' Iedereen kan het vinden, geen probleem!

Groet

Bert zei

Nog een mogelijkheid; je kunt ook het heft in eigen handen nemen met snelle toegang tot het ECC. Maak met de arrangeertool een arrangement met alle leereenheden en koppel dit arrangement aan je ELO. Voorbeeld van onze groene opleiding; http://www.contentcorner.nl/17035 Mag je zo gebruiken hoor!

Jan van Driel zei

Bert,

Gezien en gedaan. En jawel, het werkt uiteraard.

Dank