vrijdag 24 september 2010

Migratie naar Wikiwijs staat voor de deur!


De migratie van de Contentcorner naar Wikiwijs staat voor de deur. Dit weekend gaan een aantal collega's (waaronder ondergetekende) een test doen om te ervaren of de migratie vlekkeloos verloopt.

De test is als volg opgezet:
• We maken 3 – 5 voorbeeld arrangementen in de testomgeving
• Voorzie die van een achtergrond, bepaalde layout enz.
• Migreer deze in de testomgeving
o Eerst één
o Vervolgens nog een keer maar dan twee of drie tegelijk
• Beantwoord/bekijk de vragen van het testformulier

De testdagen zijn aanstaande zondag en maandag.
We zijn benieuwd of dit ICT hoogstandje echt zo gaat werken als wij verwachten!

3 opmerkingen:

Jan van Driel zei

Gelukkig gaat de migratie voor de wind. nu de volgende stappen nog!

Heleen Koggel-Lokin zei

Wij zijn zwaar teleurgesteld in de verdwijning van het arrangeergebeuren binnen de CAT.


Ik heb als test een arrangement gemigreerd en de door ons doordachte didactische opmaak gaat geheel verloren. Ik heb het dan over teksten die binnen wikiwijs veel te dicht op elkaar komen te staan, plaatjes die totaal anders uitvallen en het ontbreken van rustgevende achtergronden.


Natuurlijk is er wel mogelijkheid om aanpassingen te doen, maar gezien de hoeveelheid en de grootte van onze arrangementen gaat dit wel weer eg veel tijd kosten en...... wie weet voor hoelang?? Wij hebben erg veel tijd in het arrangeren gestoken en waren er trots op onze arrangementen maar helaas.... ik denk dat we alles weer moeten gaan aanpassen.....

Heleen Koggel
PiusX college Bladel

Bert Plaat zei

Hallo Heleen, ex-STOAS maatje. Prima hoor dat je kritiek uit op dit blog. Begrijp het ook wel dat de migratie nu even lastig is, maar let op; als je aan Wikiwijs gewend bent dan krijg je zeker een ander beeld.

Wij hebben ook veel arrangementen gemaakt, maar zijn de migratie hier aan het begeleiden. Dan geeft het geen problemen of frustraties. De kleine aanpassingen die nodig zijn betreft de lettergrootte van de teksten en soms de indeling. Ook van de collega's van AOC Oost hoor ik geen grote problemen.

Wij gebruiken de migratie ook meteen om de arrangementen weer goed tegen het licht te houden en te actualiseren.

Verder zal je zien dat het in Wikiwijs veel prettiger werken is. Er is een efficiëntie slag gemaakt die er toe doet. De opmaak vinden wij veel beter. Met name de submenu's geven meer mogelijkheden tot een betere indeling. De foto's staan nu veel strakker op de pagina. Altijd hetzelfde formaat en met 1 klik weer te vergroten. Allemaal redenen waarom meerdere docenten voor de migratie al een tijdje in Wikiwijs aan het werk waren.

Vooral in combinatie met het educatief.groenkennisnet.nl en straks ook met het lesmateriaal van het Ontwikkelcentrum, komt de kracht van de vernieuwde opzet tot recht. Met één klik kun je een bron direct bewaren of meteen in een arrangement zetten. Wouw!

En die achtergronden mogelijkheden in de CAT waren voor ons een zorg, want ze waren vaak rommelig naar ons idee. Alles is nu veel strakker en rustiger om te zien. En zo hoort een arrangement naar ons idee ook te zijn; het is alleen maar een plek waar je het geselecteerde digitaal lesmateriaal ordelijk kunt aanbieden. Je moet er geen lesmateriaal in maken, daar zijn andere platforms voor.

Succes met de verdere ontwikkelingen!