woensdag 3 september 2008

Stapje terug om voorruit te komen


Afbeelding: AOC Friesland wil in de koppositie met ECC gebruik

Wat we allemaal willen is enthousiast gebruik van de nieuwe CKS leermiddelen in het ECC. Ik ben met veel plezier zelf OC-auteur van GROEN en weet dus wat er te koop is! Gelukkig mag ik op mijn school ook nog ICT coach zijn en kan dus vrijmoedig reclame maken. Dat was vorig jaar niet genoegom het ECC te laten doorbreken. Lezen in de Excel catalogus werd ervaren als lastig. Werken met het zoekscherm en zeker de geavanceerde optie is nog steeds niet algemeen. De Arrangeertool lijkt voorlopig even te moeilijk. En de collega’s willen toch eerst zelf op een snelle manier kunnen zien wat er te koop is voordat ze de leerlingen laten snoepen. Drempels!

Dus om te beginnen is een eenvoudig overzicht gewenst. Daarom hebben we gewoon maar eerst een ouderwetse digitale boekenlijst gemaakt voor de vakrichtingen. Netjes bij de map boekenlijst. Keurig met de artikelcode er bij en makkelijk zelf aan te vullen door de docent. Natuurlijk goed bereikbaar gemaakt vanuit onze leeromgeving.

En volgens mij werkt het; ze kunnen bij het juiste materiaal en zijn verrast over de vele nieuwe interactieve leereenheden. Met andere woorden; soms een stapje terug is nodig om met het ECC gebruik voorruit te komen!

2 opmerkingen:

Jan van Driel zei

Bert,

Elke stap vooruit is een stap vooruit. Door ver voor de muziek uit te lopen, wordt de muziek niet beter, eerder slechter. Wel wil ik onze diensten aanbieden om de docenten verder te helpen. Het Ontwikkelcentrum geeft kosteloze gebruikerstrainingen op de locatie. Zo'n training is praktijkgericht en de deelnemers worden op maat verder geholpen.

Jan

Bert Plaat zei

Beste Jan,

de komende week gaan we op onze vestiging kijken wanneer we de workshop kunnen inplannen!